Chilis-fehérboros bébi polip
A tengeri herkentyűk mindig is a gyengéim közé tartoztak. Egyik kedvencem a polip. Ezt kombináltam a másik gastro szerelmemmel, a csípős ízek világával. Na lássuk....

Hozzávalók
Az ételhez
300 g bébi polip
3 evőkanál oliva olaj (nem extra szűz, azt csak salátákhoz használjuk)
2 db szárított chilli paprika ( ennek hiányában, 2 kk őrölt chilli parika)
1 ek friss citromlé (el is hagyhatod, ha nincs otthon)
50 ml száraz fehérbor (na, ezt nem hagyhatod el :D )
2 gerezd fokhagyma
Friss zöld fűszerek ( medvehagyma, petrezselyem ízlés szerint. zacskós is jó )
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (lehetőség szerint használj fehér borsot, az jobban megy a tengeri ízekhez)
Tálalás
Pirított kenyérrel vagy zöldsalátával tálaljuk.
Elkészítés
1.
A polipokat megmossuk és félre tesszük.
2.
Serpenyőben felhevítjük az oliva olajat, megpirítjuk rajta a fokhagymát és a chillit. Kb. 1 perc után a fokagymát és a chillit kikanalazzuk a serpenyőből és a polipokat helyezzük az olajra.
3.
1-2 percig piítjuk, majd ráöntjük a fehérbort. A bor elpárolgása után hozzáadjuk a citromlevet és a zöldfűszereket.
4.
2-3 percig pirítjuk, a levégén sózzuk és borsozzuk.
