Chilis-fehérboros bébi polip

2022.01.21

A tengeri herkentyűk mindig is a gyengéim közé tartoztak. Egyik kedvencem a polip. Ezt kombináltam a másik gastro szerelmemmel, a csípős ízek világával. Na lássuk....

Hozzávalók

Az ételhez

300 g bébi polip

3 evőkanál oliva olaj (nem extra szűz, azt csak salátákhoz használjuk)

2 db szárított chilli paprika ( ennek hiányában, 2 kk őrölt chilli parika)

1 ek friss citromlé (el is hagyhatod, ha nincs otthon)

50 ml száraz fehérbor (na, ezt nem hagyhatod el :D )

2 gerezd fokhagyma

Friss zöld fűszerek ( medvehagyma, petrezselyem ízlés szerint. zacskós is jó )

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (lehetőség szerint használj fehér borsot, az jobban megy a tengeri ízekhez)

Tálalás

Pirított kenyérrel vagy zöldsalátával tálaljuk.


Elkészítés

1.
A polipokat megmossuk és félre tesszük. 

2.
Serpenyőben felhevítjük az oliva olajat, megpirítjuk rajta a fokhagymát és a chillit. Kb. 1 perc után a fokagymát és a chillit kikanalazzuk a serpenyőből és a polipokat helyezzük az olajra. 

3.
1-2 percig piítjuk, majd ráöntjük a fehérbort. A bor elpárolgása után hozzáadjuk a citromlevet és a zöldfűszereket.  

4.
2-3 percig pirítjuk, a levégén sózzuk és borsozzuk.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el