Sült libacomb párolt lilakáposztával
Libát nem csak egyszer lehet enni egy évben. Egészséges, kiadós és nagyon finom. Egy karakteres vörösborral kíváló választás az év bármely szakában, akár ünnepnap, akár szerda este.

Hozzávalók
Az ételhez
4 db libacomb
só ízlés szerint
étolaj
2 fej vöröshagyma
0,5 fej lilakáposzta
0,5 tk őrölt kömény
ecet ízlés szerint
cukor ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
1.
A megtisztított combokat szárazra töröljük, majd sózzuk és meghintjük borssal. Tepsibe helyezzük és 2 dl vízzel felöntjük, 1 fej vöröshagymát gerezdre vágva mellé rakunk.
2.
Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk bőrrel lefelé, utána megfordítjuk és megpirítjuk. A kisült zsírjával visszalocsoljuk.
3.
A lilakáposztát felvágjuk, besózzuk ízlés szerint. 1 fej vöröshagymát lereszelve kevés olajon megfuttatjuk, rátesszük a káposztát, borssal, köménnyel és kevés cukorral átpároljuk. Mikor majdnem kész, akkor az ecetet rátesszük és átpároljuk vele.
Én szeretek hozzá krumplipürét is csinálni.
