Sült libacomb párolt lilakáposztával

2021.12.30

Libát nem csak egyszer lehet enni egy évben. Egészséges, kiadós és nagyon finom. Egy karakteres vörösborral kíváló választás az év bármely szakában, akár ünnepnap, akár szerda este.

Hozzávalók

Az ételhez

4 db libacomb

só ízlés szerint

étolaj

2 fej vöröshagyma

0,5 fej lilakáposzta

0,5 tk őrölt kömény

ecet ízlés szerint

cukor ízlés szerint

bors ízlés szerint



Elkészítés

1.

A megtisztított combokat szárazra töröljük, majd sózzuk és meghintjük borssal. Tepsibe helyezzük és 2 dl vízzel felöntjük, 1 fej vöröshagymát gerezdre vágva mellé rakunk. 

2.
Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk bőrrel lefelé, utána megfordítjuk és megpirítjuk. A kisült zsírjával visszalocsoljuk.

3.
A lilakáposztát felvágjuk, besózzuk ízlés szerint. 1 fej vöröshagymát lereszelve kevés olajon megfuttatjuk, rátesszük a káposztát,  borssal, köménnyel és kevés cukorral átpároljuk. Mikor majdnem kész, akkor az ecetet rátesszük és átpároljuk vele.

Én szeretek hozzá krumplipürét is csinálni.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el