Halászlé bajai módra
Számomra ez az igazi bajai halászlé, úgy ahogy a nagypapám tanította, aki bajai hajós volt. Szóval bátran mondhatom, hogy az eredeti bajai halászlé receptje ez.

Hozzávalók
Az ételhez
3 kg hal (vegyesen ponty és busa)
3 nagyfej vöröshagyma
3ek pirospaprika (édes nemes őrölt)
só ízlés szerint
2-3 ek Erős Pista (vagy csípős cseresznye paprika)
4 l víz
Tészta
A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
Őszintén a tésztát Én készen veszem, kifejezetten halászlé tésztát.
Elkészítés
1.
A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint és tegyük félre egy órát. Közben pucoljuk meg és kockázzuk fel a vöröshagymát.
2.
Kint tüzet rakunk, majd a bográcsba tesszük a besózott halat és az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.
3.
15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípőset, ezután még kb. 20 perc főzésre van szüksége. Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika.
4.
Közben készítsük el a gyufatésztát egy külön fazékban. Ha szeretnénk, a levet leszűrjük. A halászlevet a hallal és a tésztával tálaljuk.


