Halászlé bajai módra

2022.01.07

Számomra ez az igazi bajai halászlé, úgy ahogy a nagypapám tanította, aki bajai hajós volt. Szóval bátran mondhatom, hogy az eredeti bajai halászlé receptje ez. 

Hozzávalók

Az ételhez

3 kg hal (vegyesen ponty és busa)

3 nagyfej vöröshagyma

3ek pirospaprika (édes nemes őrölt)

só ízlés szerint

2-3 ek Erős Pista (vagy csípős cseresznye paprika)

4 l víz

Tészta

A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.

Őszintén a tésztát Én készen veszem, kifejezetten halászlé tésztát.

Elkészítés

1.

A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint és tegyük félre egy órát. Közben pucoljuk meg és kockázzuk fel a vöröshagymát.

2.
Kint tüzet rakunk, majd a bográcsba tesszük a besózott halat és az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel, és  felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.

3.

15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípőset, ezután még kb. 20 perc főzésre van szüksége. Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika.

4.
Közben készítsük el a gyufatésztát egy külön fazékban. Ha szeretnénk, a levet leszűrjük. A halászlevet a hallal és a tésztával tálaljuk.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.