Rump steak zöldkörettel

2022.01.25

A rump steak a marha hátsó részéből származó sovány hús.

Hozzávalók

Az ételhez

1 szelet rump steak marha hús

só ízlés szerint

bors  ízlés szerint

150 gr madársaláta

150 gr bébispenót

1dl natur joghurt

fokhagyma por ízlés szerint

100 gr nemespenészes sajt


Tálalás

A húst a tányérra fektetjük, mellé szedjük a salátát és a sajtot. Tabasco szósszal megbolondíthatjuk. Száraz vörösborral vagy közepesen keserű világos sörrel koccinthatunk rá.


Elkészítés

1.

Sütés előtt kitesszük a húst a hűtőből levegőzni egy tányérra, két-két és fél órán keresztül szobahőmérsékleten. ezalatt megmossuk a salátát, lecsöpögtetjük. A joghurtot a fokhagymaporral és egy kis sóval összekeverjük és állni hagyjuk.

2.

Ezután langyos vízzel öblítsük le a húst, papírtölővel itassuk le a vizet, hogy ne sercegjen a serpenyőben, és így még ropogós is lesz. A salátát összekeverjük az öntettel.

3.

A serpenyőt felhevítjük, ez azért is fontos, hogy a hús egyből összehúzódjin és ne veszítsen többet a szaftjából. 

4.

A megfelelő ideig sütjük, ki mennyire átsütve szereti. Fordítsuk át és a másik oldalát is süssük meg. A steak sütés fokozatait egy másik bejegyzésben taglalom, ha érdekel olvasd el azt is.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.