Rump steak zöldkörettel
A rump steak a marha hátsó részéből származó sovány hús.

Hozzávalók
Az ételhez
1 szelet rump steak marha hús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
150 gr madársaláta
150 gr bébispenót
1dl natur joghurt
fokhagyma por ízlés szerint
100 gr nemespenészes sajt
Tálalás
A húst a tányérra fektetjük, mellé szedjük a salátát és a sajtot. Tabasco szósszal megbolondíthatjuk. Száraz vörösborral vagy közepesen keserű világos sörrel koccinthatunk rá.
Elkészítés
1.
Sütés előtt kitesszük a húst a hűtőből levegőzni egy tányérra, két-két és fél órán keresztül szobahőmérsékleten. ezalatt megmossuk a salátát, lecsöpögtetjük. A joghurtot a fokhagymaporral és egy kis sóval összekeverjük és állni hagyjuk.
2.
Ezután langyos vízzel öblítsük le a húst, papírtölővel itassuk le a vizet, hogy ne sercegjen a serpenyőben, és így még ropogós is lesz. A salátát összekeverjük az öntettel.
3.
A serpenyőt felhevítjük, ez azért is fontos, hogy a hús egyből összehúzódjin és ne veszítsen többet a szaftjából.
4.
A megfelelő ideig sütjük, ki mennyire átsütve szereti. Fordítsuk át és a másik oldalát is süssük meg. A steak sütés fokozatait egy másik bejegyzésben taglalom, ha érdekel olvasd el azt is.
