Fűszeres besamellel töltött gomba

2022.01.05

Ez a finom krémes zöldség tökéletes tavaszi és nyári vacsorákra, és nagyon könnyen elkészíthető. Csak néhány alapvető összetevőre van szükséged és friss gombára. Ha teheted vásárolj helyi termelőktől, ezzel is támogatva a helyi gazdákat.

Hozzávalók

Az ételhez

10 nagy fej csiperke gomba

1 ek margarin

8 gerezd fokhagyma

2,5 dl tej

5 dkg kemény, reszelt sajt

1 ek finomliszt

2 tk kakukkfű

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Díszítés

    A tepsibe a gomba fejek mellé beletehetjük a tönköket is, esetleg kockázott bacont, zöldbabot, kukoricát is. Az egészet ízlés szerint zöldfűszerrel meghinthetjük. Én személy szerint párolt lilakáposzt is szoktam csinálni mellé.

Elkészítés

1.

A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.Félretesszük.

2.

Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk és félretesszük.       1 ek margarint felforrósítunk, és a lisztet világosra pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik. A főzőlapot lekapcsoljuk, és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük!

3.

A sütőt előmelegítjük, 180 fokra. A mártással megtöltjük a gombafejeket, és a meleg sütőben készre sütjük.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el