Fűszeres besamellel töltött gomba
Ez a finom krémes zöldség tökéletes tavaszi és nyári vacsorákra, és nagyon könnyen elkészíthető. Csak néhány alapvető összetevőre van szükséged és friss gombára. Ha teheted vásárolj helyi termelőktől, ezzel is támogatva a helyi gazdákat.

Hozzávalók
Az ételhez
10 nagy fej csiperke gomba
1 ek margarin
8 gerezd fokhagyma
2,5 dl tej
5 dkg kemény, reszelt sajt
1 ek finomliszt
2 tk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Díszítés
- A tepsibe a gomba fejek mellé beletehetjük a tönköket is, esetleg kockázott bacont, zöldbabot, kukoricát is. Az egészet ízlés szerint zöldfűszerrel meghinthetjük. Én személy szerint párolt lilakáposzt is szoktam csinálni mellé.
Elkészítés
1.
A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.Félretesszük.
2.
Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk és félretesszük. 1 ek margarint felforrósítunk, és a lisztet világosra pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik. A főzőlapot lekapcsoljuk, és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük!
3.
A sütőt előmelegítjük, 180 fokra. A mártással megtöltjük a gombafejeket, és a meleg sütőben készre sütjük.
