
Rólam
Sziasztok, Harsányi Gábor vagyok, Apa és hobby “szakács”, az Apu főz gasztro blog szerzője. A főzés gyerekkorom óta érdekel, nagypapámnak hála. Az egész a halászlével kezdődött, egy kertvárosi udvarban, 1994-ben. Mivel papa bajai volt, így sokszor került terítékre, természetesen nyílttűzön, bográcsban, tésztával készítve.
Képzelj el egy 4 éves, szemüveges, kantáros nadrágos kisfiút, aki fél a gyufától, de áhítattal nézi az imádott nagypapáját, aki hatalmas átéléssel magyarázza, hogyan kell halat pucolni, keserű fogat eltávolítani, szilványt kivenni, bográcsnak alárakni, begyújtani. Na ez voltam Én és itt indult a story….
Apu úgy főz, ahogy neki jólesik...
Aki ismer az tudja, hogy engem nem lehet bekorlátozni, megmondani, hogy mit és hogyan csináljak. Én a “buta gyerek” vagyok, aki a saját kárán tapasztalja ki a dolgokat, de eddig bejött. A blogon csak saját főzések és sütések találhatóak, recepttel és fotóval. Nem vagyok se szakács, se chef, de még csak online szakképesítésem sincs, viszont szeretek főzni.
Az ételek mellett néha teszünk majd egy-egy kis kitekintést az alkohol világába is.
Miért Apu főz?
Nos, mint említettem Édesapa vagyok, ez a világ legszebb dolga szerintem. Mikor a blogot indítom, 2022-ben a nagyfiam 12 éves, a lányom 10 éves és a pici fiam 2 hetes. A gasztro sztrádán csak a kapaszkodó sávban somfordálok, de a családom teljes támogatásával. A fantasztikus párom, édesanyám, anyósom és a családi receptekkel a hátam mögött, (akik persze mind sokkal tapasztaltabbak ezen a téren mint Én) az Önbizalmam alapján Gordon Ramsay vagyok, valójában talán egy elsős szakközépiskolás tanuló szintje.
Amit garantálok, azok a kipróbált és bevált receptek, valódi ízekkel és fotókkal, őszinte vélemény nyilvánítás a magam kissé szarkasztikus ( na jó, nagyon) és (talán) vicces módján. A sommelier rész kendőzetlen őszinteséggel tárja fel a sör, bor, whisky, pálinka és egyéb alkoholok sötét kis titkait.